Lediga jobb

Vår framgång börjar med dig

SOMAS som företag kännetecknas av kvalitet, närhet och hög servicegrad. Viktigt för oss är att bygga goda och långvariga relationer med såväl kunder, leverantörer och medarbetare. Vi ser därför en långsiktighet även i våra rekryteringar.

Är SOMAS ett företag för dig? Vi presenterar våra lediga tjänster här nedan. Välkommen med din ansökan!

Ledig tjänst

Strategisk Inköpare

SOMAS är Sveriges ledande utvecklare och tillverkare av regler-och on/off ventiler för de flesta branscher så som processindustrin och avgasapplikationer mfl. SOMAS egenkonstruerade ventiler och ställdon når kunder över hela världen där försäljningen sker via egna lokala säljbolag samt genom distributörer. Företaget kännetecknas av kvalité, närhet och hög servicegrad. För SOMAS är det viktigt att bygga goda och långvariga relationer med såväl kunder, leverantörer och medarbetare. SOMAS är inne i ett expansivt skede och söker nu en strategisk inköpare.

Som strategisk inköpare vid SOMAS får du ansvaret för att driva vår leverantörsutveckling med målet att möta våra världsledande kunders behov.  Vårt inköp sker hos europeiska gjuterier, svenska legotillverkare och indirekt material som köps från hela världen, det årliga inköpsvärdet är ca 180 MSEK. Du kommer att uppleva stora möjligheter att utveckla och påverka SOMAS arbete för att säkra relationerna med långsiktigt konkurrenskraftiga leverantörer.
Du får en nyckelroll i företaget och samarbetar tätt med våra övriga funktioner. Ditt ansvar spänner över hela inköpsprocessen, från arbete med upphandlingsunderlag och leverantörsbedömningar över förhandling till uppföljning, audits och leverantörsutveckling.  Exempel på inköpsområden är gjutgods, och elektronik. Du rapporterar direkt till Inköps- & Logistikchefen.
Vi söker dig som är en skicklig förhandlare och som har mångårig erfarenhet av att utveckla och driva strategiskt inköpsarbete och leverantörsutveckling i en självständig roll. God kunskap om juridik och avtalsskrivning är ett krav, liksom svenska och engelska på professionellt användbar nivå. God teknisk förståelse förutsätts och vi ser gärna att du har en akademisk utbildning.
Har du frågor är du välkommen att kontakta vår konsult vid Mercuri Urval, Carl Pauly, 019-19 68 06.
Din ansökan vill vi ha i form av ett personligt brev och CV senast den 5 december
Fyll i och skicka in din ansökan genom att klicka här.

 

Hittar du inte vad du söker?

Du är alltid välkommen att göra en spontanansökan!

Har du några frågor?

Våra kunder är verksamma inom många olika branscher och inom varje bransch finns det en mängd olika applikationer, alla med sina specifika krav. Vi täcker såklart inte alla tänkbara områden men vi vet att våra produkter och lösningar är användbara inom många olika områden/branscher. Förutom våra egna SOMAS-kontor ute i världen, så finns det en stor mängd distributörer och servicepartners som gärna hjälper dig besvara frågor om SOMAS produkter och lösningar. Vi är säkra på att våra gemensamma erfarenheter skapar ett stort mervärde för dig som kund. Tveka inte, hör av dig till oss!