Slow steaming / Turbo cut-out

© Winterthur Gas & Diesel Ltd.

SLOW STEAMING /
TURBO CUT-OUT VENTILER

När en fartygsmotor går på reducerad effekt, känt som “Slow steaming” kan ett eller flera turboaggregat stängas av för att resterande turboaggregat ska kunna arbeta vid en högre och mer effektiv last, Turbo cut-out. SOMAS avgas- och vridspjällventiler används för att stänga av avgasflöde och luftflöde in och ut ur turboaggregatet. Dessa ventiler har en flödesoptimerad konstruktion för att ge ett så lågt tryckfall som möjligt i öppet läge.

SOMAS har kunskapen och erfarenheten att tillverka ventiler som ger förutsättning att få ut maximal ekonomisk och miljömässig nytta.

APPLIKATIONSHANDBOK

Titta gärna vidare i vår Applikationshandbok som är ett hjälpmedel för att göra rätt ventilval inom olika användningsområden och industrier. Avsnittet om ”Engine” tar upp typiska processavsnitt och de ventiler som SOMAS rekommenderar för varje installationspunkt. Applikationshandboken innehåller även rekommendation av ventilval för varje typ av media.

Kontakta oss

Om du är intresserad av mer information om oss, våra produkter och tjänster, kontakta oss gärna via e-post, telefon, eller via formuläret nedan.

E-post: sales@somas.se
Tel: 0533-167 00