Marin och varv

Bransch – Marin och varv

SOMAS kan erbjuda ventiler som finns ombord på produkt- och kemikalietankers inom branschen för marin och varv. Under många decennier har även SOMAS ventiler använts för att styra avgasflödet efter förbränningen i stora motorer för både marina och fastlandsinstallationer.

Läs mer om hur våra ventiler passar inom respektive område här nedan.

Vad är viktigt för ventiler som finns ombord på produkt- och kemikalietankers inom marin- och varvsindustrin? Att ventilerna är så täta att lasternas innehåll inte blandas. I rörsystem för lastning och lossning av last passar SOMAS trippelexcentriska vridspjällventil. Genom att kombinera oslagbar täthet med minimal förslitning av spjäll och säte, passar SOMAS ventiler perfekt.

Motorventiler används för att styra avgasflödet efter förbränningen i stora motorer för både marina och fastlandsinstallationer. Moderna krav på bränsleeffektivitet och miljöhänsyn har ökat behovet av noggrann kontroll och fullständig avstängning. SOMAS vridspjällventil med sitt unika spjäll och flexibla metallsäte passar perfekt som motorventil.

APPLIKATIONSHANDBOK

Titta gärna vidare i vår Applikationshandbok som är ett hjälpmedel för att göra rätt ventilval inom olika användningsområden och industrier. Avsnittet om ”Shipping” och ”Engine” tar upp typiska processavsnitt och de ventiler som SOMAS rekommenderar för varje installationspunkt. Applikationshandboken innehåller även rekommendation av ventilval för varje typ av media.

Kontakta oss

Om du är intresserad av mer information om oss, våra produkter och tjänster, kontakta oss gärna via e-post, telefon eller via formuläret nedan.

E-post: sales@somas.se
Tel: 0533-167 00