Branscher

Vridspjällventiler och kalottventiler till sockerindustrin

Vridspjällventiler - för flödet av vätskor

Inom sockerindustrin används SOMAS vridspjällventiler för att reglera och/eller stänga av flödet av safter och övriga vätskor samt för ånga. Vridspjällventilen är flexibel och passar för de flesta medier och temperaturer. Detta tack vare rostfritt ventilhus och spjäll i kombination med massivt säte i rostfritt stål.

För att hantera sockersafter kan en avtätad ventilspindel vara bästa alternativet, eftersom det stänger ute stelnat socker från lagringarna. För vakuumgånga och övrig ånga passar däremot en ventil med hårdförkromad spindel allra bäst.

Kalottventil i flera varianter inom sockerindustrin

kvtSOMAS kalottventil används för det mesta till reglering inom sockerindustrin eftersom ventilen har stor flödesöppning, där sätet ligger skyddat från medieslitage. Den rostfria ventilen finns med tre olika säten;
ett för vätskor och ånga upp till 170 grader C, ett mjukt säte för temperaturer upp till
200 grader C och ett säte för ånga med högre temperaturer.

Oavsett vilken kalottventil du väljer kan du enkelt byta ut sätet till något av de andra i efterhand. Kalottventilen är även flexibel på så sätt att den kan levereras i inspännings- eller flänsat utförande.

SOMAS har ytterligare en avstängningsventil som används inom sockerindustrin, nämligen SOMAS kulventil. Bland våra kulventiler är det SKV som används.

Viktigt att hålla kraven

Sockerindustrin ställer krav på processen och det är utifrån dessa krav som vi på SOMAS har utvecklat våra ställdon. Våra ställdon är gjorda av ytbehandlade aluminium och rostfritt stål. På detta sätt anpassar SOMAS sig efter de processkrav som ställs inom sockerindustrin. Tack vare att donen har högsta momentet vid öppnings- eller stängningsläget kan tryggheten som krävs säkerställas i funktionen.

SOMAS Instrument AB : sales@somas.se : +46 (0)533-167 00 : +46 (0)533-141 36