Produkter

SOMAS kalottventiler - hög kapacitet inom reglerområdet

kalotterHög kapacitet, god täthet och fritt genomlopp. Det är ord som beskriver några av kalottventilens många fördelar. SOMAS kalottventiler är konstruerade för att klara processindustrins krav på reglerventiler. Tack vare fritt genomlopp och alternativa material för både hus och säten är kalottventilen därför i de flesta fall den bästa lösningen på industrins ventilproblem.

Kalottventilens utformning

Det är utformningen på ventil och kalott som bidrar till den höga kapacitet som kalottventilen har. Jämfört med liknande typer av ventiler finns det även möjlighet att använda mindre och mer ekonomiska ventilstorlekar. Det som skiljer SOMAS kalottventil från många andra ventiler är att risken för pluggbildning är minimal, eftersom ventilen har det fria genomloppet.

Kombinera ventilen med ställdon

Kalottventilen är i första hand en reglerventil som har en mycket god täthet i stängt läge. Ventilens karakteristik ger ventilen stor användbarhet i de flesta installationer. I kombination med SOMAS pneumatiska ställdon och ventillägesställare får man en enhet med stort reglerområde.

SOMAS Instrument AB : sales@somas.se : +46 (0)533-167 00 : +46 (0)533-141 36