Produkter

SOMAS - när tillförlitlighet är viktigt

I över 60 år har SOMAS utvecklat och tillverkat ventiler i rostfria material och ett produktprogram med ett stort dimensionsområde. Vi fortsätter att utveckla våra produkter för att möta de nya krav som industrin får genom användande av nya processmedier som i sin tur kräver nya material. Tack vare ett nära samarbete med kunder från olika branscher samlar vi värdefulla erfarenheter som hjälper oss i vår strävan att leverera den bästa produkten.

Product range

Våra ventiler, ställdon och tillbehör passar utmärkt för ett antal industrier. Exempelvis: papper & cellulosa-, kemi-, socker-, energi- och marinindustrin med produkttankers och motortillverkare.

Mer information finns i SOMAS Valve Guide (pdf-fil, 3,58 MB)

KALOTTVENTIL
SOMAS Kalottventil är den optimala reglerventilen. Hög kapacitet, rustik uppbyggnad och underhållsvänlig, klarar den de flesta applikationer.
Läs mer om SOMAS Kalottventil

Kalottventil

VRIDSPJÄLLVENTIL
SOMAS Vridspjällventil är tack vare den unika designen och det stabila sätet så gott som underhållsfri. Den passar både som regler - och avstängningsventil.
Läs mer om SOMAS Vridspjällventil

   Vridspjällventil

 

KULVENTIL
SOMAS Kulventil med sina två ventilsäten lämpar sig bäst som avstängningsventil. Fullt genomlopp medför ett lågt flödesmotstånd i öppet läge.
Läs mer om SOMAS Kulventil

 Kulventil

STÄLLDON
SOMAS Ställdon är speciellt utvecklade för reglerapplikationer. Ett patenterat förband mot ventilspindeln ger glappfri överföring av ventilrörelsen. Hus och cylinder är tillverkat i aluminium och duasolidmålat. Övriga detaljer i rostfritt stål.
Läs mer om SOMAS Don

  Ställdon

 

SOMAS Instrument AB : sales@somas.se : +46 (0)533-167 00 : +46 (0)533-141 36